loading...

Studion takana

Vesa

Olen neljänkymmenen paremmalla puolella käyvä mies, jonka elämää on rikastuttanut viimevuodet uudenlainen into ja inspiraatio osana vuosi vuodelta kasvavaa taiteilijayhteisöä Taidesaareksi kutsumamme Jyväskylässä täysin uniikin vanhan Varassaaren tehdasmiljöön maisemissa.

Ajatus yrittää jollain tapaa fasilitoida tiloja alueen shibari-harrastajille (sikäli kun niitä edes on) on kasvanut parissa vuodessa aktiiviseksi kuukausittain työpajoja ja muita tapahtumia järjestäväksi studioksi. 

Myös ajatus vain muiden opettajien tuomisesta on vaihtunut aktiiviseksi omien työpajojen vetämiseksi ja oman yhteisön syntyminen Shibarin, sekä laajemmin Taidesaaren poikkitaiteellisen alakulttuuripöhinän ympärille on ollut mahtavaa.

Omaan sitomiseeni olen hakenut suuntaa käymällä säännöllisesti korkeatasoisissa työpajoissa, joihin on suomessakin ollut viimevuosina erinomaiset mahdollisuudet myös aivan maailman huippujen vetämänä. Käytyjä työpajoja mm. Hajime Kinoko, Federico Kirigami, Yagami Ren, Thomas Harukumo, Riccardo Wildties. 

Maailman parhaiden sitojien opetuksessa kiertäminen on opettanut nöyryyttä suhtautumisessa omaan sitomiseeni ja omaan opetukseeni tuon näistä eniten omaan tekemiseeni integroituneita tekniikoita ja mentaalista kosketuspintaa - eri tyylisuunnista inspiroituen mutten niitä edustaen.

Sitomisessa yhdistyvät kehollisuus, intiimiys, mielen syvät vedet sekä estetiikka tavalla, joka inspiroi niin itseen kääntymiseen ja oman psyyken tutkailuun kuin ulospäin suuntautumiseen. Kauneuden näkemiseen läpi sosiokulttuuristen normien, sekä aitoon autenttiseen kohtaamiseen.

Yhteisöllinen tekeminen ja varsinkin vieraileminen omien ympyröiden ulkopuolella on yksittäinen merkittävin tekijä laadukkaan sitomisen ja turvallisuuskulttuurin kehittymisessä. Siksi haluan myös omalla tekemiselläni luoda tilaa, joka vetää yhteen shibari-harrastajia ympäri suomen, mahdollistaa uusien rihmastojen syntymistä ja palvelee paitsi paikallisia harrastajia, myös laajempaa yhteisöä tämän merkityksellisen ja rakkaan itseilmaisutavan parissa.

Tervetuloa tutustumaan iltoihin!