loading...

8.12.2023

Moth Rope Night – La 16.12.23

Tervetuloa vuoden viimeiseen Rope Nightiin!

✨La. 16.12 klo. 18-24✨
✨Liput 10€ – studiomoth.net/shop
✨18-18:30 – Ovet auki. Ei sisäänpääsyä alkupiirin alun jälkeen ilman etukäteisilmoitusta✨
✨ 19-22 (ish) – Yhteiset harjoitukset ✨
✨ 22-24 – Klubi-ilta, musiikkia, tila avoin.✨
✨ HUOM. Tänään ei teknistä sidontaopetusta.✨

Lopetellaan vuosi hieman leikkisämmin ja illan teemana onkin sessioneuvottelu ja vaihtuvat sidontaparit. Harjoitusten kautta kehitämme tärkeitä taitoja omien rajojen ja toiveiden sanoittamiseen sidontasession raameja neuvoteltaessa. 

Illan sessioäänimaisemista vastaa multi-instrumentalisti Kosminen Jokeltaja, sekä Acidroot ja jo vakiokasvoksi muotoutunut @danatinju

Ollaan auki tuntia pidempään, tervetuloa sitomaan, tanssimaan ja päättämään vuotta 2023 Kappelille vielä yksiin kemuihin. Yhteiseen ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Tarkempi yhteisen osion sisältöjen rakenne illan yleiskuvauksen jälkeen.

—–

Moth Rope Nights on moderni nyökkäys 1900-luvun puolenvälin underground-klubien avantgarde-hengelle aikana, jolloin ei-valtavirtaan kuuluvia erotisismin muotoja sisältäviä tapahtumia järjestettiin piilossa yleiseltä katseelta. Motin illoissa yhdistyy mahdollisuus tutustua ja oppia Shibari-sidontaa, tutustua muihin aiheesta kiinnostuneisiin ja viettää rentoa tunnelmallista klubi-iltaa hyvästä musiikista ja sallivasta ilmapiiristä nauttien.

Mitä odottaa (iltakohtaisesti vaihdellen):
➤ Sidontaopetusta.
➤ Sessioesityksiä paikallisen yhteisön, sekä vierailevien artistien toimesta.
➤ Artist talkit
➤ DJ / Live äänimaisemia / iltaa varten luotuja inspiroivia ja tunnelmaan saattelevia soittolistoja.
➤ Luottamusta ja keskinäistä kunnioitusta korostava turvallisempi tila.
➤ Pieni kahvio josta kahvia/teetä/välipalaa.

Kuva: Black Pinion

Yhteisen osion rakenne

Ajatus uusien ihmisten kanssa keskustelemisesta ohjatusti, saatika yhdessä sitomisesta saattaa olla jännittävä, pelottavakin. Haluaako sellaiselle altistaa? Tuleekohan minulle epämukava/kiusallinen olo? Mitä minä voin tästä saada?

Selkeä illan kulun tunteminen voi helpottaa näiden kelojen läpikäymistä ja avaan yhteisen osion kulkua myös ajatuksella siitä, että asioita tehdään yhdessä. Ehdotukset sisällöille, takaraivossa kolkuttavat epävarmuudet, tai innokkaat toiveet, niitä saa kaikkia esittää. 

Ilta alkaa normaalilla Rope Night -kaavalla. Ovet ovat auki 18:30 asti, minkä jälkeen saapuminen ei ilman etukäteisilmoitusta ole toivottavaa. Näin rauhoitamme tilan alkurinkiin ja aloitamme kaikki sillä tiedolla, että tämä tulee olemaan se porukka, millä iltaa tänään vietämme. Näemme ja kohtaamme toisemme.

Alkuringissä käydään läpi studion tilat ja käytännöt, käyttäytymisetiketti ja mahdolliset illan spesifit toimintatapoihin liittyvät asiat. Mahdollisesti muutaman sanan kierros omien tunnelmien sanoittamista. Tämän jälkeen aloitamme yhteisen ohjelman, johon osallistuminen on siis vapaaehtoista ja tila on avoin myös itsenäiselle tekemiselle.

  • Sitomisen intentio

Millaiset motiivit, tarpeet ja tarkoitus ohjaavat tekemistäni? Jos ymmärrämme ihmisten sitomista ohjaavien erilaisten intentoiden moninaisuuden, sekä sitä millaisilla konkreettisilla sitomisen tavoilla voimme haluttua energiaa välittää, on meillä työkaluja paitsi hahmottaa ja määrittää itsellemme mielekkäitä sitomisen tapoja, myös sanoittaa rajojamme neuvottelutilanteessa.

Fasilitoidusti on illan teemaan nostettu kolme ylätason otsikkoa, joiden alle etsimme yhdessä keskustellen mahdollisia emotionaalisia, fyysisiä, sosiaalisia tai psyykkisiä sisältöjä. Otsikkotasot ovat: Hoivaava, Seksuaalinen ja Esteettinen.

Sisältöjen pohtiminen aloitetaan Motin sosiaalisessa mediassa jo iltaa odotellessamme ja jatkamme keskustelua pienryhmissä, sekä koko porukalla. Katsotaan millainen avainsanaviidakko on 16.12 mennessä valmiina. Sitomisen intentioiden pohtiminen ennen varsinaisiin neuvotteluharjoituksiin menemistä antaa meille itsetuntemusta ja kykyä sanoittaa neuvottelukontekstissa sitä millaiset asiat meitä kiinnostavat ja millaiset eivät.

Käymme läpi millaisilla sidontatekniikoilla eri intentioita voi viestiä. Tänään ei kuitenkaan ole varsinaista sidontaopetusta eli lähtökohtaisesti jokainen toimii oman lähtöosaamisensa kanssa.

  • Neuvotteluharjoitukset (ei sidontaan tähtäävä)

Neuvotteluun liittyvien ensimmäisten harjoitusten tarkoitus on tunnustella, sekä opetella sanoittamaan ääneen omia haluja ja toiveita sitomiseen liittyen. Ensimmäisissä harjoituksissa ei ole tarkoitus edetä sitomiseen lainkaan vaan vaihtuvien parien kanssa käytävät keskustelut fasilitoitujen sisältökysymysten avustamana ovat ensisijaisesti vain itseämme varten. Pohdimme millaiset asiat intentio-osiossa puhuttelevat meitä, millaisessa mielentilassa olemme tänään, millaisia odotuksia meillä on illalle, millaisia asioita haluaisimme ehkä tietää sidontakaveristamme tai tuoda itsestämme esille ja niin edelleen? Haemme tuntumaa omaan emotionaaliseen yleistilaamme. Pyrimme käymään ohjatusti yhden lyhyen keskustelukierroksen jokaisen paikalla olijan kanssa.

  • Sidontasessiosta neuvotteleminen

Jatkamme sidontaan tähtäävillä neuvoitteluilla. Sidontapareja ei  jaeta illassa millään tapaa fasilitoidusti vaan kosketuksen tasolle menevissä harjoituksissa hakeudumme kiinnostavien ihmisten luo itse yhteisen harjoituksen raameissa.

Kohtaamme avoimesti, rohkeasti ja rehellisesti. Asetamme rajoja, otamme myös EI:n kiitollisena ja mikäli keskustelu etenee, harjoittelemme yhteisesti avattujen erilaisten kysymysten kautta tarkempaa yksityisen session rajojen ja toiveiden esittämistä. Mihin minua saa koskea? Mihin toivoisin koskettavan? Mitä haluaisin juuri tältä sessiolta, Millaista koskemisen tapaa ja laatua? Kuinka kommunikoida session aikana? Entä jos nousee tunteita pintaan? Kuinka haluaisin tulla kohdatusti session jälkeen. Ja niin edelleen.

Ja näissä tunnelmissa jatkamme iltaa ensin hieman kelloon sidottujen sessiokestojen kanssa ja loppuillan vapaamuotoisissa merkeissä.

Ohjatun osion päättymisen jälkeen "iltavapaan" avaavat Kosminen Jokeltaja ja Acidroot soittiminaan didgeridoot, kongit, huilut, saxofonit...

Intentiokartan rakentumiseen voi osallistua motin instassa ig: studio_moth. Nähdään viikon päästä!

Vesa / Motti

Posted in Shibari