loading...

13.9.2023

Autumn news – Workshops & Rope Nights

Syksyn boogiet

Kevät ja kesä on ollut melkoista sykettä. Moni on kysellyt jamien perään ja joka kerta täyteen menneitä alkeistyöpajoja saisi järjestää tiiviimmin. Studion omien tapahtumien kanssa onkin ollut hieman hiljaisempaa mutta kovin hiljaista ei ole muuten ollut. 

Helsingissä toimiva Shibari Ropeplay on ansioitunut erittäin kovatasoisten työpajojen järjestäjänä ja kansainvälisten huippujen osaamisesta on päästy nauttimaan lähes kaikissa keskeisimmissä koulukunnissa. Ne eivät tietenkään sano mitään ihmiselle, joka ei ole tutkimusmatkallaan jo hieman syvemmissä vesissä mutta uskokaa kun sanon, että suomessa on tällä hetkellä Shibari-harrastajan hyvä olla!

Tekeminen on usein aaltoliikettä. On aika kokeilemiselle, uuden etsimiselle, seikkailuille ja tiedon haalimiselle. Vastaavasti tulee aika hieman käpertyä, työstää rutiinia, rauhoittua sulatteleman opittua ja tunnustella taas uuden tiedon valossa sitä millaisista motiiveistä käsin itse sitomista lähestyy.

Tuntuu, että nyt on alkamassa jakso jälkimmäiselle. On kaipuu oman yhteisön aktivoitumiselle, hyvän pöhinän kasvattamiselle Kappelilla ja tietenkin myös oman inspiroitumisen jakamiselle eteenpäin. Tervetuloa siis motin syksyyn, työpajoihin ja erityisesti Moth Rope Nighteihin viihtymään.

Syksyn konsepti on sellainen, että en järjestä erikseen täysin ensikosketustasoisia työpajoja vaan alkeisopetuksen saat parhaiten tulemalla Rope Nighteihin. Illoissa saa halutessaan aina mahdollisten erikseen kerrottujen teemojen lisäksi opastusta perusteisiin, joiden avulla pääset heti nauttimaan tunnelmasta myös itse sitoen. Rope Nightissa tutustut muiden ensikertalaisten lisäksi jo heti pidempään harrastaneisiin, näkemään eritasoisten ihmisten sitomista ja tietenkin tunnustelemaan halutessasi myös mahdollisia sidontakavereita. Hieman kuin alkeistyöpaja with benefits!

Varsinaiset syksyn alkeistyöpajat ovat sitten ns. alkeisjatkoja, joissa odotetaan jo sen tasoista osaamista mitä muutamissa rope nighteissa käydessä kyllä saa.

Järjestys siis se, että tule käymään muutamat Kappeli-illat ja mikäli shibarikärpänen puraisee, niin tule alkeisjatkokurssille inspiroitumaan ja hakemaan lisätyökaluja omalle tekemiselle. Varsinaisissa työpajoissa pääsemme miettimään myös enemmän sitä millaisista emotionaalisista lähtökohdista ja motiiveista käsin haluamme sitomistamme lähestyä. Mikä liikuttaa meitä?

Ja koska yksityisautoilu on perseestä ja muuta, niin avataan discordiin oma yhteisökanava missä pääsee tutustumaan myös tapahtumien ulkopuolella, puljaamaan yhteiskyytejä, sekä etsimään vaikka sidontakaveria. Tervetuloa!

Discord : https://discord.gg/x3hwjuCvFg

Linkki löytyy myös footerista oikeasta alareunasta mökin kuvasta.

Moth Rope Nights

Moth Rope Nights on moderni kumarrus 1900-luvun puolivälin underground-yhteisöjen avantgarde-hengelle aikana jolloin valtavirrasta poikkeavien erotisismin muotojen toteuttamiselle mahdolliset tilat joutuivat elämään maan alla.

Tule sitomaan, seuraamaan, tekemään taidettasi, seurustelemaan, tanssimaan ja olemaan.

Mitä odottaa:

  • Viihtyisä ympäristö sekä uusille, että kokeneille Shibarin harjoittajille.
  • Mahdollisuus vertaisoppia.
  • Esitykset ja Artist talkit
  • Rentoutumista ja inspiroitumista tukevaa äänimaisemaa, levyltä, Dj:n toimesta tai livenä.
  • Turvallinen keskinäistä kunnioitusta ja ymmärrystä kantava tila.
  • Salliva ilmapiiri omien sessioiden tekemiselle.
  • Kahvia/teetä/välipaloja pientä maksua vastaan.

Katso iltakohtaiset tarkennukset etusivulta / Instagramista (@studio_moth)

Johdatus Shibariin

Mistä Shibarissa on kysymys? Millaisia sitomisen tapoja, tunteita, vuorovaikutusta se voi olla? Kiinnostavatko vallansiirtoon liittyvät teemat vai köysittelyn estetiikka ja kauneus? Harjoittelemme yksinkertaisilla sidontatekniikoilla köyden käsittelyä ja toisen ihmisen kohtaamista shibarin menetelmin. Opettelemme sidonnan peruselementtejä, solmuja ja kitkoja, sekä sitomisen dynamiikkaan liittyviä elementtejä, joiden avulla luomme vuorovaikutusta sidottavan kanssa. 

Tutkimme kuinka köysikireys, sidontanopeus ja tempovaihtelut, kehonhallinta, sekä erilaisten kehon asentojen psykologia synnyttävät ja ohjaavat sitomisen kautta käytävää keskustelua.

Käytettävät menetelmät vaihtelevat työpajoittain ja voit tulla vain toiseen tai kumpaankin. Tekemisen ydintä eli kommunikaatiota ja emotionaalisen yhteyden muodostamista tavoittelemme tekniikkaharjoittelua ja lyhyitä sidontasessioita yhdistelemällä. 

Sisällöt on suunniteltu pareittain käytäväksi. Mukaan et tarvitse omia köysiä. Lähtötasovaatimuksena ainakin muutamassa Moth Rope Nightissa käyminen tai muu alkeistasoinen kokemus köydenkäsittelystä ja peruskitkoista.

“You should wait until you catch her reaction (weight) on the rope, before you go to the next step. Otherwise, your rope won't fit on her body (or her heart).” - Yukimura Haruki

Posted in Shibari, Workshops