loading...

0

No products in the cart.

19.8.2022

Syksyn ohjelma (syys-loka)

Studio Moth

Johan se on aika palata arkeen kesälaitumilta, laittaa RopeJamit käyntiin ja syksyn syksylle alkaa olemaan jo työpajoja ym. tapahtumiakin kalenterissa. Syys-lokakuussa työpajoja sekä omin voimin (puolisuspensiot), että vierailevien opettajien kanssa (Nanan ja Roon vallansiirtotyöpaja). Studio Moth lähtee myös muutamaankin otteeseen opintoretkelle sekä Saara Kantasen, että Thomas Harukumon oppiin ja sitä oppia tuodaan sitten myös Motin iltamiin.

Bilerintamalla mennään Taidesaaren jälkeen kinkympään suuntaan ja halloween La 29.10 kannattaa laitella jo kalenteriin ihan vain, että saattas olla hyvät kemut tiedossa.

Pidemmät sepustukset alhaalla - tervetuloa mukaan!

RopeJams

Liput shopista.

Jamien osalta joudutaan nostamaan hieman kertahintoja sillä kaikenlaisten kulujen jälkeen 7€:sta ei vain jää oikeasti mitään käteen edes kahvikoneen pyörittämiseen, joten jatkossa jamien hinta 10€/kerta. Hinnan nousua paikkaamaan otetaan säännölliseksi rutiini, että kaikissa jameissa on pieni halukkaiden kanssa käytävä teema, joista voi hakea inspiraatiota omalle illalle. Teemat tarkentuvat lähempänä ko. ajankohtaa.

RopeJamit jatkossa vuoroviikoin torstai- ja perjantai-iltaisin (poikkeuksia varmasti tulee).

 • To 1.9 klo. 18-21 (single column tie, Yukimura-style)
 • Pe 9.9 klo. 18-21 (Ilmaiset RopeJamit Pride-viikolla)
 • To 15.9 klo. 18-21 
 • To 22.9 klo. 18-21 
 • To 29.9 klo. 18-21 
 • Pe 7.10 klo. 18-21
 • To 13.10 klo. 18-21
 • Pe 21.10 klo. 18-21

Johdatus shibariin

4-osainen alkeistyöpajakierros lähtee taas alusta ja syys-lokakuun aikana mennään koko kierros läpi.

Mukaan voi hypätä missä kohtaa tahansa, mikäli aikaisempien kertojen aiheet ovat jo tuttuja. Työpajakokonaisuuden 2 ensimmäistä osaa painottuvat enemmän köyden käsittelyn sekä perustekniikoiden opettelemiseen, kun taas 2 jälkimmäistä enemmän vuorovaikutukseen ja sitomisen dynamiikkaan eli siihen kuinka lähestyä sitomista kielenä, keskusteluna. 

Mukaan voi tulla parin kanssa tai yksin ja sitoa soolona / katsomaan löytyisikö paikan päältä sidontaparia. 1- ja 2-osio on mahdollista treenata myös soolona mutta 3- ja 4-osioon tarvitsee jo parin asiasisältöjen vuoksi. Hyvä paikka etsiä sidontaparia on tulla Motin discord serverille, jossa voi muutenkin tutustua jo aktiiviseen shibariharrastajien yhteisöön.

Johdatus Shibariin 1/4
 • La 10.9 klo. 14-19
 • 39€/osallistuja. Liput shopista

Mistä sidonnassa on kysymys? Millaisia sitomisen tapoja, tunteita, vuorovaikutusta se voi olla? Kiinnostaako vallansiirtoon liittyvät teemat vai köysittelyn estetiikka ja kauneus? Keskustelemme shibarin sielunelämästä, tutustumme sidontaköysiin ja lähdemme harjoittelemaan yksinkertaisilla sidontatekniikoilla köyden käsittelyä ja toisen ihmisen kohtaamista. Opettelemme sidonnan peruselementtejä, solmuja ja kitkoja, sekä sitomisen dynamiikkaan liittyviä elementtejä, joiden avulla on lähdetään luomaan vuorovaikutusta sidottavan kanssa.

 • Mitä shibari on? Mitä se voi olla minulle?
 • Sidontaköyden valintaMateriaalitpaksuushuomioitavat asiat. 
 • Köyden käsittely ja etäisyys: Köyden kuljettaminen, vuorovaikutus.  
 • Single column tie (ns. ankkurisolmu) 
 • Myötäkitka (forward tension), vastakitka (reverse tension)
Johdatus Shibariin 2/4
 • Ke 14.9 klo. 18-21
 • 39€/osallistuja. Liput shopista

Jatkamme perustekniikoiden parissa, sekä teemme niitä hyödyntäen yhden ja kahden köyden sidontakokonaisuuksia ylä- ja alavartaloon. Pohdimme sidonnan estetiikkaa, sekä millaisia tunteita ja sensaatioita erilaiset sitomisen tavat herättävät. Hiomme köyden käsittelyä erilaisia kitkoja sisältäviä sidontakokonaisuuksia tekemällä saadaksemme sitomisesta vaivatonta ja kontrolloitua.

 • Double column tie (ns. ankkurisolmu) 
 • Kitkoja: siansorkka (half hitch), muntersorkka (munter hitch)
 • Erilaisten sidontojen estetiikka
 • Intensiteetti
Johdatus Shibariin 3/4
 • Ke 28.9 klo. 18-21.
 • 39€/osallistuja. Liput shopista

Tutkimme kuinka köysikireys, sidontanopeus ja tempovaihtelut vaikuttavat vuorovaikutukseen ja tutkimme kehonmekaniikkaa, anatomiaa ja kehon psykologiaa köysissä.

Kiinnitämme huomiota sidontakontrolliin ja kehonhallintaan sidontasessiossa. Toisinnettavien sidontojen sijaan haemme sitomiseen luovaa spontaaniutta, jolloin voimme myös mukautua sitomisessamme paremmin sidottavan reaktioihin.

 • Sidontakontrolli
 • Sitomisen dynamiikka
 • Kehomekaniikka ja erilaisten asentojen psykologia köysissä
 • yhden ja kahden köyden dynaamisia lattiasidontoja
Johdatus Shibariin 4/4
 • Ke 12.10 klo. 18-21.
 • 39€/osallistuja. Liput shopista

Työpajasarjan viimeisessä osassa pohdimme sidontasessioon virittäytymistä sekä turvallisuusasioita. Aloitamme sidontaesityksellä, jossa hyödynnetään tekniikoita ja asioita, joita olemme työpajasarjan aikana yhdessä opiskelleet. Keskustelemme sidontasessioon valmistautumiseen liittyvästä neuvottelemisesta, sekä turvallisuusseikoista. 

Opettelemme sidontasession aloitukseksi soveltuvan ns. initiaatiosidonnan, jonka kautta haemme virittäytymistä tunnelmaan, sekä yhteyttä sidottavan kanssa tulevan sidontasession suuntaa hakeaksemme.

Jätämme illalle tilaa kaikkien työpajasarjan aikana opittujen asioiden hyödyntämiselle sidontasessiossa oman sidontaparin kanssa.

 • Sidontaesitys
 • Turvallisuus ja neuvotteleminen
 • Initiaatiosidonta ja sidontasessioon virittäytyminen
 • Opittujen asioiden hyödyntäminen sidontasessiossa

Osaamisvaatimukset

 • Single column tie / double column tie
 • Peruskitkojan hallitseminen (myötä, vasta, half hitch)
 • Perusosaamista sujuvassa köydenkäsittelyssä.

Intensiteettiä ja leikillisyyttä puolisuspensioista -työpaja

 • La 22.10 klo. 17-21
 • 39€/osallistuja. Liput shopista

Oli kyse sitten sängyn päädystä tai suspensiopisteestä, voi sidontaan vetoa ja painetta luomalla tuoda sessioon sekä leikillisyyttä, että intensiteettiä riippuen siitä millaista tunnelmaa halutaan luoda.

Tämä työpaja sopii sinulle joka osaat jo sitomisen perustekniikoita, omaat jo hieman rutiinia köydenkäsittelyyn ja haluat esimerkiksi kehittää osaamistasi kohti suspensioiden tekemistä tai muuten syventää osaamistasi.

Käymme läpi sidontaturvallisuutta ja erityisesti hermoratoihin liittyviä riskejä, sekä kuinka niihin voidaan sidontateknisesti vaikuttaa. käymme läpi myös yleisesti sitomiseen liittyvän riskiprofiilin tiedostamisesta ja neuvottelemisesta sidontakumppanin kanssa.

Harjoittelemme tapoja tuoda lattiasidontaan leikillisiä elementtejä tai intensiivisyyttä suspensiopistettä käyttämällä. Opettelemme huomioimaan sidontateknisesti sidontaan tulevan vedon, sekä lukitsemaan suspensiolinjat turvallisesti.

Osaamisvaatimukset

 • Single column tie / Double column tie
 • Peruskitkat ja jo hieman kokemusta ja osaamista sitomisesta, köyden tiukkuuden hallinnasta ja köydenkäsittelystä.

KONTROLLIA KÖYSILLÄ: VALLANSIIRTO JA SIDONTA

 • La 29.10 klo. 13-17
 • Su 30.10 klo. 14-18
 • Hinta: 120€ / pari. Liput shopista.

Miten luoda ja pitää yllä valta-dynamiikan jännitettä? Kuinka antautua vallalla leikkimiselle ja antaa sen liikuttaa? Millaisia kokemuksia ja intentioita voimme jakaa sitomisen kautta? 

Työpajassa tutustumme sidontaan vallansiirron välineenä. Käymme läpi myös sessio-muotoisen leikin peruselementtejä, kuten turvallisuutta, neuvottelua, leikkimisen tapoja ja rituaaleja sekä jälkihoitoa. 

Kenelle?

Työpaja sopii sinulle, joka olet jo tutustunut köysillä sitomisen alkeisiin ja haluat päästä leikkimään vallansiirrolla. Jos vallansiirto on sinulle tuttua, saat työpajasta konkreettisia taitoja sidontasessioiden toteuttamiseksi yksinkertaisilla mutta monipuolisilla tekniikoilla. Tai mikäli köydet ovat jo hanskassa, mutta haluaisit tarkastella lähemmin leikillisiä mahdollisuuksia joita vallansiirto voisi tarjota, saat työpajasta välineitä roolien ja dynamiikan rakentamiseen.

Toivotamme tervetulleiksi kaikki harrastuneista tai vallansiirto-suhteessa elävistä kinkyistä uudempiin kumppanuksiin, jotka vasta kokeilevat olisiko tämä se yhteinen juttu. Myös roolien vaihtaminen/switchaaminen oman parin kanssa on mahdollista työpajan aikana.

Osaamisvaatimukset:

 • Ymmärrät, että sidontaan liittyy aina riskejä. Olet kykenevä tekemään informoituja ja neuvoteltuja päätöksiä.

 • Otat vastuuta omien sekä leikkipartnerisi rajojen kuuntelemisesta, ja kommunikoit näistä parhaasi mukaan.

 • Sitojana: osaat tehdä pitävän aloitussolmun, sinulla on jo joitakin perustaitoja köyden tiukkuuden hallinnassa ja tiedät, mikä on kitka sekä osaat käyttää joitakin kitkoja sidonnassa. Sidottavana: tunnet jo hiukan kehosi yleisimpä reaktioita sidonnan aikana.

Kaikki harjoitukset tehdään pareittain, eli ilmoittauduthan työpajaan parin kanssa. 

Mitä mukaan?

Tarvitset tehtäviin harjoituksiin ainakin 3–⁠4 kpl köysiä ja yhden huivin tai liinan. Köysiä voi lainata ja/tai ostaa omaksi studiolta. 

Kieli: Suomi, englanti tarpeen mukaan

Opettajat

Nana ja Ruu ovat köysillä sitomista rakastava D/s-pari Helsingistä. Opetuksessa painottuu yhteistyö, vuorovaikutus ja jaettu vastuu nautinnosta.

Nana on Helsinki Shibarin järjestäjätiimin jäsen, jolla on vuosien kokemus BDSM-työpajojen vetäjänä sekä topin että bottomin roolissa. Sitominen on jo kauan ollut Nanalle keskeinen itseilmaisun ja vallalla leikkimisen väline. Nanan pedagoginen tausta on taidekasvatuksessa, ja sen ytimessä on tekemisen ja kokemisen kautta saadut oivallukset.

Ruu on kehotyöskentelyyn erikoistunut entinen joukkueurheilija ja taidemalli, jonka intohimo on yhteisöt ja niissä kasvaminen. Ruu tekee paljon itsesuspensioita ja nauttii kehollisesta työskentelystä painovoiman ja köysien kanssa. Köysiopetuksessa hän keskittyy erityisesti bottomointiin liittyviin taitoihin ja näkökulmiin. 

Studio Moth goes Kink

Kontrollia köysillä -typajaviikonloppu motilla kinkymmät bileet ja mikset yhdistäisi hupia ja hyötyä, vai onko tämä vain hupia kaikki? Lisätietoa lähitulevaisuudessa. Save the Date!

Posted in Shibari, Workshops