loading...

18.8.2022

Taidesaari 2022 – Uuden synty

Taidesaari 2022 - Uuden synty

Ensimmäinen Taidesaari-tapahtuma, sekä samalla Moth Alive -ilta takana ja on encoren aika!

Studio Moth ei ole missään vaiheessa ollut vain shibarin ympärille perustettu yhteisö vaan tarkoituksena on ollut alusta asti luoda Varassaareen viihtyisää "olohuonetta" ihmisten kohtaamisille, solmukohtaa alueen alakulttuuripöhinöille ja tuoda Jyväskylään intiimeitä paikallisuutta korostavia musiikki- ja performanssi-iltoja inspiraationaan ikoniset MTV:n Unplugged-keikat. Tapahtumia on tarkoitus jatkossa myös striimata (ilmaiseksi!) ammattimaisesti monikamera-ajona.

Shibarin ympärille on kasvanut reilussa puolessa mahtava yhteisö ja rajallisen ajan vuoksi muu tekeminen on jäänyt hieman sen myötä jalkoihin. Nyt kuitenkin laitettiin hommat isolleen heti starttiin!

Koko @taide.saari järkättiin hartiavoimin, omilla taloudellisilla riskeillä ja täysin ilman ulkopuolista rahoitusta tai tukea. Ympärille löytyi mahtavia ihmisiä, DIY-henkeä ja lopputulemana saatiin taide- ja kulttuuritapahtuma, sekä bileet joiden uskon jäävän kaikkien kävijöiden mieleen🙏 Vertailua Telliskiveen kuuli useamman kerran, joten ei voi valittaa!

Ilta oli loppuunmyyty ja kymmeniä ihmisiä jouduttiin käännyttämään vielä tapahtumapäivänä. Esitykset olivat huikeita, rytmi vei aamuun ja hieman meinaa tirahtaa, kun kuuntelee palautetta siitä kuinka on onnistunut liikuttamaan ihmisiä.

Seuraava Moth Alive on jo suunnitteilla, joten meiningit jatkuvat! Tapahtumatuottajat, esiintyjät ym. outoilijat toivotan lämpimästi tervetulleeksi studiolle juonimaan mitä voitaisiin yhdessä tehdä 🙏

Nöyrä kiitos kaikille nyt mukana olleille:

Taidesaaren ydinjengi:

@niinavehmaa
@emmiminkkinen (kiitos @studiotuokio luovuttamisesta motin käyttöön)
@mirarosolla

Upeat esiintyjämme:

@iloluonto
@jklbrlq
Rakas kumppanini @black.pinion

Iltamytkeet oli isollaan ja soundista sekä äänentoiston, että shibariesityksen osalta vastasi @kosminen_jokeltaja. Aamuviiteen painettiin Acidrootin DJ Hyvämielen ja @sirmichaelmadness deckien tahtiin.

Kaikki mahtavat näytteillepanijat Taidesaaren päivätapahtumassa

@photoateliersusanna
@bnw_townwalk_by_tiitudesign
@eeva.fly
@anssi.ruuska
@artrobber
@riikka.arte
@sirmichaelmadness
@minnakarhunenphotography
@christer_boman
@underbelow.art (biletilan projektiot 6/5)
@huonostimaalatutseinat

@jyvaskylansuvanto yhteistyöstä ja jokapäiväisestä lounaastani.

Dokumentaatio meinasi kaiken hulinan keskellä jäädä aika ohueksi mutta onneksi matskua on löytynyt sieltä täältä festien jälkeen. Tässä muutamia maistiaisia viikonlopulta:

Posted in general