loading...

18.5.2022

Kesäkuun ohjelma

Motin kuulumiset - Kesäkuun ohjelma

Toukokussa oli taas uusia hienoja kokemuksia mm. Croquis & Shibari -teemaillan muodossa. Huikea ilta ja seuraava kerta on tulossa elokuun puolessa välissä suuremman tapahtuman yhteydessä, mistä lisätietoa vielä toukokuun aikana. Tsekkaa illan-fiilis reelsi IG:stä.

Kesäkuu startataan itsesidontatyöpajalla. Vielä mahtuu mukaan tutkimaan yhdessä soolositomisen mahdollisuuksia.

Kesäkuun RopeJamit

7€ / kerta. Liput shopista

 • Ma 6.6 klo. 18-21 (ei teemaa)
 • Ti 14.6 klo. 18.21 (yhden köyden sidonnat)
  • Vähemmän on enemmän. Kuinka voit single/double column tieta, sekä muutamaa kitkaan hyödyntäen luoda yhden köyden avulla vaikuttavaa sidontaa ja varioida erilaisia tunnelmia sessioon.
 • Ma 20.6 klo. 18-21 (ulkojamit - Ilmaiset)
  • Jos kelit ovat kohdallaan, niin mennään ulos sitomaan. Picnic-eväät mukaan. Paikka tarkentuu lähempänä. Ei kustannuksia, jos ei olla studiolla.
Johdatus Shibariin

Kesäkuussa starttaa myös uusi Johdatus shibariin -työpajakierros. Alkeet jakautuvat 4-osaiseksi ja joka toinen viikko järjestettäväksi. Mukaan voi hypätä missä kohtaa tahansa, mikäli aikaisempien kertojen aiheet ovat jo tuttuja. Työpajakokonaisuuden 2 ensimmäistä osaa painottuvat enemmän köyden käsittelyn sekä perustekniikoiden opettelemiseen, kun taas 2 jälkimmäistä enemmän vuorovaikutukseen ja sitomisen dynamiikkaan eli siihen kuinka lähestyä sitomista kielenä, keskusteluna. Heinäkuussa mennään 2 jälkimmäistä osaa ja elokuussa on tulossa syventäviä työpajoja, joista lisää hieman myöhemmin.

Mukaan voi tulla parin kanssa tai yksin ja sitoa soolona / katsomaan löytyisikö paikan päältä sidontaparia. 1 ja 2 osio on mahdollista treenata myös soolona mutta 3 ja 4 osioon tarvitsee jo parin asiasisältöjen vuoksi. Paras paikka etsiä sidontaparia on tulla Motin discord serverille, jossa voi muutenkin tutustua jo aktiiviseen shibariharrastajien yhteisöön.

Johdatus Shibariin 1/4
 • To 9.6 klo. 18-21
 • 29€/osallistuja. Liput shopista

Mistä sidonnassa on kysymys? Millaisia sitomisen tapoja, tunteita, vuorovaikutusta se voi olla? Kiinnostaako vallansiirtoon liittyvät teemat vai köysittelyn estetiikka ja kauneus? Keskustelemme shibarin sielunelämästä, tutustumme sidontaköysiin ja lähdemme harjoittelemaan yksinkertaisilla sidontatekniikoilla köyden käsittelyä ja toisen ihmisen kohtaamista. Opettelemme sidonnan peruselementtejä, solmuja ja kitkoja, sekä sitomisen dynamiikkaan liittyviä elementtejä, joiden avulla on lähdetään luomaan vuorovaikutusta sidottavan kanssa.

 • Mitä shibari on? Mitä se voi olla minulle?
 • Sidontaköyden valinta: Materiaalit, paksuus, huomioitavat asiat. 
 • Köyden käsittely ja etäisyys: Köyden kuljettaminen, vuorovaikutus.  
 • Single column tie (ns. ankkurisolmu) 
 • Myötäkitka (forward tension), vastakitka (reverse tension)
Johdatus Shibariin 2/4
 • Ke 22.6 klo. 18-21
 • 29€/osallistuja. Liput shopista

Jatkamme perustekniikoiden parissa, sekä teemme niitä hyödyntäen yhden ja kahden köyden sidontakokonaisuuksia ylä- ja alavartaloon. Pohdimme sidonnan estetiikkaa, sekä millaisia tunteita ja sensaatioita erilaiset sitomisen tavat herättävät. Hiomme köyden käsittelyä erilaisia kitkoja sisältäviä sidontakokonaisuuksia tekemällä saadaksemme sitomisesta vaivatonta ja kontrolloitua.

 • Double column tie (ns. ankkurisolmu) 
 • Kitkoja: siansorkka (half hitch), muntersorkka (munter hitch)
 • Erilaisten sidontojen estetiikka
 • Intensiteetti
Johdatus Shibariin 3/4
 • Heinäkuussa. Päivämäärä tarkentuu.
 • 29€/osallistuja. Liput shopista

Työpajasarjan kolmannessa osassa siirretään huomiota sidonteknisistä asioista kommunikaatioon. Tutkimme kuinka köysikireys, sidontanopeus ja tempovaihtelut vaikuttavat vuorovaikutukseen ja tutkimme kehonmekaniikkaa, anatomiaa ja kehon psykologiaa köysissä.

Kiinnitämme huomiota sidontakontrolliin ja kehonhallintaan sidontasessiossa. Toisinnettavien sidontojen sijaan haemme sitomiseen luovaa spontaaniutta, jolloin voimme myös mukautua sitomisessamme paremmin sidottavan tarpeisiin.

 • Sidontakontrolli
 • Sitomisen dynamiikka
 • Kehomekaniikka ja erilaisten asentojen psykologia köysissä
 • yhden ja kahden köyden dynaamisia lattiasidontoja
Johdatus Shibariin 4/4
 • Heinäkuussa. Päivämäärä tarkentuu.
 • 29€/osallistuja. Liput shopista

Työpajasarjan viimeisessä osassa pohdimme sidontasessioon virittäytymistä sekä turvallisuusasioita. Aloitamme sidontaesityksellä, jossa hyödynnetään tekniikoita ja asioita, joita olemme työpajasarjan aikana yhdessä opiskelleet. Keskustelemme sidontasessioon valmistautumiseen liittyvästä neuvottelemisesta, sekä turvallisuusseikoista. 

Opettelemme sidontasession aloitukseksi soveltuvan ns. initiaatiosidonnan, jonka kautta haemme virittäytymistä tunnelmaan, sekä yhteyttä sidottavan kanssa tulevan sidontasession suuntaa hakeaksemme.

Jätämme illalle tilaa kaikkien työpajasarjan aikana opittujen asioiden hyödyntämiselle sidontasessiossa oman sidontaparin kanssa.

 • Sidontaesitys
 • Turvallisuus ja neuvotteleminen
 • Initiaatiosidonta ja sidontasessioon virittäytyminen
 • Opittujen asioiden hyödyntäminen sidontasessiossa
Intensiteettiä ja leikillisyyttä puolisuspensioista -työpaja
 • Ti 28.6 klo. 18-21
 • 29€/osallistuja. Liput shopista

Oli kyse sitten sängyn päädystä tai suspensiopisteestä, voi sidontaan vetoa ja painetta luomalla tuoda sessioon sekä leikillisyyttä, että intensiteettiä riippuen siitä millaista tunnelmaa halutaan luoda.

Tämä työpaja sopii sinulle joka osaat jo sitomisen perustekniikoita, omaat jo hieman rutiinia köydenkäsittelyyn ja haluat esimerkiksi kehittää osaamistasi kohti suspensioiden tekemistä tai muuten syventää osaamistasi.

Käymme läpi sidontaturvallisuutta ja erityisesti hermoratoihin liittyviä riskejä, sekä kuinka niihin voidaan sidontateknisesti vaikuttaa. käymme läpi myös yleisesti sitomiseen liittyvän riskiprofiilin tiedostamisesta ja neuvottelemisesta sidontakumppanin kanssa.

Harjoittelemme tapoja tuoda lattiasidontaan leikillisiä elementtejä tai intensiivisyyttä suspensiopistettä käyttämällä. Opettelemme huomioimaan sidontateknisesti sidontaan tulevan vedon, sekä lukitsemaan suspensiolinjat turvallisesti.

Osaamisvaatimukset

 • Single column tie / Double column tie
 • Peruskitkat ja jo hieman kokemusta ja osaamista sitomisesta, köyden tiukkuuden hallinnasta ja köydenkäsittelystä.

Tervetuloa mukaan!

Posted in Shibari, Workshops