loading...

1.5.2022

Toukokuun ohjelma

Kuulumisia - Toukokuussa Motilla

Huhtikuussa studiolla oli yli 40 käyntiä työpajoissa ja RopeJameissa. Nanan työpaja syvensi erinomaisella tavalla perustekniikoita tuomalla mukaan huomioitavia asioita tilanteissa, jolloin sidontaan tulee mukaan painoa tai vetoa. Liikkeen hallinta ja suspensiopisteen käyttö tuo sitomiseen leikillisiä elementtejä, joita päästiin hyvässä porukassa harjoittelemaan.

Toukokuussa pidetään vierailevien opettajien osalta välikuukausi kesäkuun itsesidontatyöpajaa odotellessa mutta mielenkiintoista ohjelmaa on luvassa. Alkeista pidetään välikuukausi mutta jatkossa alkeet jakautuvat 4-osaiseksi ja joka toinen viikko järjestettäväksi. Uudelle kierrokselle pääsee siis mukaan aina joka toinen kuukausi mutta mikäli aikaisempien osien opit ovat jo hanskassa voi mukaan hypätä missä kohtaa tahansa. Kesäkuussa siis taas alkeis- ja alkeisjatkokertoja. Niistä lisää hieman myöhemmin.

Uutena kokeiluna toukokuussa järjestetään studiolla Croquis-iltama, missä yhdistellään shibarin estetiikkaa ja kuvataidetta. Ensimmäinen kerta opetellaan ja toiveena on saada mukaan ihmisiä, joille tyylilaji on jo jollain tapaa tuttu. Loistava porukka on jo kassassa ja muutama mahtuu vielä mukaan, joten laita viestiä vapaavalintaisessa mediassa mikäli kiinnostaa. Nyt säädetään konsepti kuntoon ja seuraava kerta sitten joskus loppukesästä/alkusyksystä.

Lisäksi toukokuussa pyhitetään yksi ilta shibarissa ikoniselle sidontatavalle, jossa ranteet sidotaan selän taakse. Sidontatapaa kutsutaan hieman yksityiskohdista riippuen box tie-tyyppiseksi, japaniksi Gote Shibariksi, tai spesifisti tietynlaisen sidonnan ollessa kyseessä Takatekoteksi, tuttavallisemmin TK:ksi. 

Yksi RopeJam -ilta järjestetään Maksa minkä pystyt -henkisesti, eli jätä roposia aulan säästöpossuun oman fiiliksen ja maksukyvyn mukaisesti. Avoimet ovet ja iltarentoilua Mottiin ja motin yhteisöön tutustuen. Ehkä pieni sidontaesityskin luvassa. Sopivasti sattuu pyhäpäiväkin seuraavalle, eikä tarvi herätä aamulla töihin. 

Tervetuloa mukaan (tarkemmat tiedot tapahtumista alla)!

RopeJams

Jamipäiviä jakaantuu toukokuussa hieman eri päiville, joten mahdollisuuksia paremmin niillekin, joille viimeaikojen maanantai on ollut aina mahdoton päivä.

 • Pe 6.5 klo. 18-21 (Ei teemaa)
 • Ma 9.5 klo. 18-21 (Ei teemaa)
 • Ti 17.5 klo. 18.21 (Bambun liittäminen lattiasidontaan)
  • bambuja (tai muuta soveltuvaa materiaalia) voidaan käyttää lattiasidonnassa lisämausteena tuomaan hauskoja/haastavia rajoittavampia sidontoja. Käydään yhdessä läpi muutamia esimerkkejä ja inspiroidutaan illan jameihin.
 • Ke 25.5 Maksa minkä pystyt -tutustumisilta klo. 18 -> tilanteen mukaan
  • Tule tutustumaan Mottiin ja porukoihin. Studiotilat auki normaalisti jameille ja illan mittaan myös sidontaesitys. Tule sitomaan ja/tai vain hengaamaan. Torstai on pyhäpäivä, joten sopivasti ei ole kiire nukkumaankaan. Maksa aulan säästöpossuun käteisellä vapaavalintainen summa.
  • "osta" kuitenkin tännekin lippu shopista, että pysymme kartalla tulijoista.
 • Ti 31.5 klo. 18-21 (Ei teemaa)

Croquis & Shibari = Drink and Draw

 • Ke 11.5 klo. 18-21

Yhdistämme shibarisidonnan Croquis-tyyppisiin nopeisiin piirrustusharjoituksiin. Luvassa outoja kehoasentoja, köysilinjoja ja hieman enemmän liikettä kuin perinteisessä croquis-piirtämisessä. 

Vielä mahtuu muutama mukaan ensimmäiselle maksuttomalle harjoituskerralle. Ota yhteyttä vapaavalintaisessa mediassa, mikäli aihe kiinnostaa. Omat juomat mukaan, jos haluaa ruksia myös tuon drink -osion.

Gote shibari lab - Taso 1

Takatekote on varmasti yksi ikonisimpia sidontatapoja ja samalla se on myös yksi haastavimpia. Sidontapartnerin kehontuntemus, olkapäiden lukitseminen, käsivarsien hermolinjojen huomioiminen, toimivat köysikitkat ja -jännite..

Siinä missä Takatekote viittaa spesifisti sidontatapaan, jossa käsivarret ovat selän takana sidottuna yli vaakatason W-muotoon, keskitymme tässä yleisemmin gote / boxtie ym. termeillä kutsuttuun sidontatapaan, jossa kädet ovat selän takana rinnakkain. Tämä on useimmille ihmisille saavutettavissa liikkuvuuden suhteen.

Muodostamme perustasolla toimivan 2 köyden sidonnan, sekä ajan salliessa lisäämme kolmannen köyden mukaan. Lisäksi käymme läpi tapoja, jolla sidontaa voidaan hyödyntää lattialeikissä.

Työpajan tavoitteena ei ole antaa valmiuksia suspensioiden tekemiseen sidonnasta vaan tarkoitus on opetella tapoja tasaisen jännityksen varmistamiseksi sidontalinjoille, pitävät X- ja puolikuu -kitkat, sekä yhdistää näitä perustaitoja lattialeikille toimivaksi sidontakokonaisuudeksi. Peruspaloja kohti kestävän sidonnan tekemistä harjoituksen myötä.

Tervetuloa avaamaan pandoran lipas, jonka kanssa ei tule koskaan valmiiksi.

Työpaja soveltuu sitojalle, joka osaa jo single column tien, omaa perusosaamista sujuvasta köydenkäsittelystä, sekä kitkojen tekemisestä.

Posted in general