loading...

0

No products in the cart.

3.2.2022

Kontrollia köysillä: vallansiirto ja sidonta

Työpajainfo

Jatkamme hyväksi todetulla linjalla ja tuomme lisää Helsinki Shibari -yhteisön aktiiveja Jyväskylään. Tällä kertaa syvemmälle valta-dynamiikan jännitteisiin meidät johdattavat Nana ja Roo. Tervetuloa viettämään viikonloppua Motille!

Check the end of the article for workshop information in english.
Viikonlopun ohjelma
Lauantai 26.3.2022 - klo. 12-20
Kontrollia köysillä: vallansiirto ja sidonta

Aloitus klo. 12:00 ja lopetus viimeistään klo. 20 mennessä. Sisältää muutaman lyhyen tauon sekä studion tarjoaman vegaanisen päivällisen. Kuten aina on työpajan aikana tarjolla kahvia, teetä ja hedelmiä.

Perjantai 25.3.2022 - klo. 18-21
Köysijamit sis. sidontaesityksen

Viikon köysijamit poikkeuksellisesti perjantaina. Nana ja Roo tarjoavat meille pilkahduksen omaan dynamiikkaansa sidontaesityksen muodossa. Erinomainen mahdollisuus tulla köysittelemään ja keskustelemaan työpajateemoista epävirallisemmissa merkeissä.

Sunnuntai 27.3.2022
Yksityisohjausta pienryhmässä (max. 4 paria)

Ohjauksessa mahdollisuus hahmottaa omaa osaamista, käsillä olevia haasteita köysien parissa ja saada suuntaa omalle tekemiselle. Kaiken tasoiset sidonnan harrastajat vasta aloittaneista kokeneisiin ovat tervetulleita pienryhmään.

 

Kurssi sisältää koko ryhmän kesken fasilitoidut aloituksen ja lopetuksen sekä yhteisiä yksinkertaisia lämmittelyharjoituksia, jonka jälkeen jokaiselle parille on varattu aikaa yksityisopetukseen vähintään 30min.

Kontrollia köysillä: vallansiirto ja sidonta

Miten luoda ja pitää yllä valta-dynamiikan jännitettä? Kuinka antautua vallalla leikkimiselle ja antaa sen liikuttaa? Millaisia kokemuksia ja intentioita voimme jakaa sitomisen kautta? 

Työpajassa tutustumme sidontaan vallansiirron välineenä. Käymme läpi myös sessio-muotoisen leikin peruselementtejä, kuten turvallisuutta, neuvottelua, leikkimisen tapoja ja rituaaleja sekä jälkihoitoa. 

Kenelle?

Työpaja sopii sinulle, joka olet jo tutustunut köysillä sitomisen alkeisiin ja haluat päästä leikkimään vallansiirrolla. Jos vallansiirto on sinulle tuttua, saat työpajasta konkreettisia taitoja sidontasessioiden toteuttamiseksi yksinkertaisilla mutta monipuolisilla tekniikoilla. Tai mikäli köydet ovat jo hanskassa, mutta haluaisit tarkastella lähemmin leikillisiä mahdollisuuksia joita vallansiirto voisi tarjota, saat työpajasta välineitä roolien ja dynamiikan rakentamiseen.

Toivotamme tervetulleiksi kaikki harrastuneista tai vallansiirto-suhteessa elävistä kinkyistä uudempiin kumppanuksiin, jotka vasta kokeilevat olisiko tämä se yhteinen juttu. Myös roolien vaihtaminen/switchaaminen oman parin kanssa on mahdollista työpajan aikana.

Osaamisvaatimukset:

 • Ymmärrät, että sidontaan liittyy aina riskejä. Olet kykenevä tekemään informoituja ja neuvoteltuja päätöksiä.

 • Otat vastuuta omien sekä leikkipartnerisi rajojen kuuntelemisesta, ja kommunikoit näistä parhaasi mukaan.

 • Sitojana: osaat tehdä pitävän aloitussolmun, sinulla on jo joitakin perustaitoja köyden tiukkuuden hallinnassa ja tiedät, mikä on kitka sekä osaat käyttää joitakin kitkoja sidonnassa. Sidottavana: tunnet jo hiukan kehosi yleisimpä reaktioita sidonnan aikana.

Kaikki harjoitukset tehdään pareittain, eli ilmoittauduthan työpajaan parin kanssa. 

Mitä mukaan?

Tarvitset tehtäviin harjoituksiin ainakin 3–⁠4 kpl köysiä ja yhden huivin tai liinan. Köysiä voi lainata ja/tai ostaa omaksi studiolta. 

Kieli: Suomi, englanti tarpeen mukaan

Yksityisopetusta pienryhmässä

Yksityisohjaus pienryhmässä hinta on 50€/pari

Ilmoittautumiset, kysymykset ja muut yhteydenotot suoraan Nanalle sähköpostilla osoitteeseen nanasninza@gmail.com

-----

Nana tarjoaa myös sidonnan yksityisohjausta pienryhmässä su 27.3 alkaen klo 13:00 Studio Mothilla! Kurssin pituus riippuu hieman osallistujien määrästä ja on 3-4h.
Ohjauksessa mahdollisuus hahmottaa omaa osaamista, käsillä olevia haasteita köysien parissa ja saada suuntaa omalle tekemiselle. Kaiken tasoiset sidonnan harrastajat vasta aloittaneista kokeneisiin ovat tervetulleita pienryhmään.

Ohjaukseen otetaan max. 4 paria. Korona-tilanteesta johtuen etsithän itsellesi sidontakaverin jo ennen kurssin alkua. Roolien vaihtaminen/switchaaminen oman sidontakaverin kanssa onnistuu hyvin kurssilla tehtävien harjoitusten puitteissa.
Jos haluaisit osallistua itseäsi sitomalla, niin olethan yhteydessä ja keskustellaan sen mahdollisuuksista!

Kurssi sisältää koko ryhmän kesken fasilitoidut aloituksen ja lopetuksen sekä yhteisiä yksinkertaisia lämmittelyharjoituksia, jonka jälkeen jokaiselle parille on varattu aikaa yksityisopetukseen vähintään 30min. Yksityisen ohjauksen ajan voitte keskittyä mihin tahansa etukäteen valitsemaanne asiaan tai saada tukea seikkoihin jotka sidonnassa nousevat juuri sillä hetkellä esiin. Vapaata aikaa itseohjautuvalle sitomiselle ja taukojen pitämiselle on max. 2h.

Jos olet kiinnostunut privaatista yksityisopetuksesta tai sessiosta Studio Mothilla, se on mahdollista toteuttaa sunnuntaina 27.3 pienryhmän ohjauksen jälkeen. Ota yhteyttä Nanaan sähköpostilla!

Opettajat
Opettajat

Nana ja Ruu ovat köysillä sitomista rakastava D/s-pari Helsingistä. Opetuksessa painottuu yhteistyö, vuorovaikutus ja jaettu vastuu nautinnosta.

Nana on Helsinki Shibarin järjestäjätiimin jäsen, jolla on vuosien kokemus BDSM-työpajojen vetäjänä sekä topin että bottomin roolissa. Sitominen on jo kauan ollut Nanalle keskeinen itseilmaisun ja vallalla leikkimisen väline. Nanan pedagoginen tausta on taidekasvatuksessa, ja sen ytimessä on tekemisen ja kokemisen kautta saadut oivallukset.

Ruu on kehotyöskentelyyn erikoistunut entinen joukkueurheilija ja taidemalli, jonka intohimo on yhteisöt ja niissä kasvaminen. Ruu tekee paljon itsesuspensioita ja nauttii kehollisesta työskentelystä painovoiman ja köysien kanssa. Köysiopetuksessa hän keskittyy erityisesti bottomointiin liittyviin taitoihin ja näkökulmiin. 

Hinnoittelu ja lisätiedot

Lauantain työpaja:

 • Hinta 120€ / pari
 • Työpajan kesto taukoineen noin 7,5h. Studion tarjoama vegaaninen päivällinen sisältyy työpajahintaan.
 • Työpajapäivän aamuna tehtävä omakustanteinen korona-kotitesti. Käytäntöä tarkastellaan vielä lähempänä työpajaa koronatilanteen mukaan.
 • Studiolta löytyy lainaköysiä. Motin köysistä ostettaessa alennus työpajaan osallistuville.

Perjantain RopeJamit:

 • Hinta 15€ / henkilö
 • Esitystä ja vieraskeskusteluita lukuunottamatta normaali jami-ilta, eli sali on auki omalle tekemiselle.

Liput tapahtumiin Studio Mothin verkkokaupasta

Sunnuntain yksityisohjaus pienryhmässä:

 • Ilmoittautumiset suoraan Nanalle nanasninza@gmail.com.

Workshop info

We continue with a proven recipe and invited more Shibari Helsinki actives to Jyväskylä. This time we dive deeper to power dynamics with Nana and Roo. Welcome to Studio Moth for a inspiring weekend.

Weekend program
Sat 26.3.2022 - klo. 12-20
Control with ropes: Power exchange and tying workshop

How to create and maintain the tension of power dynamics in rope? How to surrender into play and let its  dynamic move us? What kind of experiences and intentions can we share through tying?

 

In this workshop, we will explore ropes as a tool of power exchange. We will also go through some of the basic elements of rope play sessions, such as safety, negotiation, structuring play and rituals, and aftercare. Read More

Fri 25.3.2022 - klo. 18-21
RopeJam with performance and guest talk

This weeks RopeJam exceptionally at friday. Nana and Roo will offer us a glimpse into their dynamics with a tying performance. Excellent opportunity for a friendly informal talks with weekends workshop topics and of course to tie. Read more

Sunnuntai 27.3.2022
Private teaching

Information coming soon.

Control with ropes: power exchange and tying workshop

How to create and maintain the tension of power dynamics in rope? How to surrender into play and let its  dynamic move us? What kind of experiences and intentions can we share through tying?

In this workshop, we will explore ropes as a tool of power exchange. We will also go through some of the basic elements of rope play sessions, such as safety, negotiation, structuring play and rituals, and aftercare. 

Who is the workshop for?

This workshop is for you who already know the basics of tying with ropes and want to merge your practice with power exchange. If you are already familiar with power exchange, you’ll be introduced to new perspectives and concrete skills to use in sessions, with simple yet versatile techniques. The workshop is also a great chance to take a closer look at the playful opportunities that power exchange can offer, and the tools of building intentional roles and dynamics.

We welcome everyone from seasoned kinky folks and D/s couples to newer play partners who wish to figure out their own thing. Switching roles is also possible in this workshop. 

Required skills:

 • You understand that there are always risks involved in tying, and are able to make informed and negotiated decisions. 

 • You take responsibility for listening to your partner’s boundaries, as well as listening to and communicating your own boundaries to the best of your ability. 

 • If tying, you already have some basic skills in managing rope tension, and can make a solid starting knot. You know what frictions in rope are and know how to use at least one or two in your ties. 

 • If bottoming, you have some experiences of being tied and what your body’s needs and reactions might be.

All exercises are done in pairs, so please register for the workshop together with someone. 

What to bring:

You will need at least 3 to 4 ropes for the exercises. You can borrow/buy ropes from the studio.

Teaching language: Finnish, english (if needed).

Teachers
Teachers

Nana and roo are a D/s-couple from Helsinki, with a long shared rope journey behind and ahead of them. Their focus of teaching is in co-creating pleasure and fun, balanced between both ends of rope.

Nana is a member of Helsinki Shibari organizing team, with a long experience in leading BDSM workshops both as a top and as a bottom. For years, tying has been their central means of self expression and playing with power. Nana’s pedagogical background is in art education, and they strongly emphasize learning by doing and experiencing rope.

Ruu is a former art model and team sports athlete, specialized in ropes as bodywork. They have a passion for community organizing and collective growth. Ruu plays a lot with self-suspension and enjoys working with bodyweight and gravity and ropes. In rope education, they focus especially on skills and perspectives related to bottoming.

Pricing and addition information

Saturday workshop:

 • Price 120€ / couple
 • Workshop duration around 7,5h with breaks. Studio offers a vegan dinner
 • Home test for Covid required on workshop morning. Might change closer to the date according to Covid situation.
 • Ropes can be borrowed from studio. Discount available for buying Moth Ropes when attending workshops.
 •  

Friday RopeJam with performance and guest talks:

 • Price 15€ / each
 • In addition to performance and guest talks studio is open for normal RopeJam evening.

Tickets to events from Studio Moth shop

Posted in Shibari, Workshops