loading...

10.12.2022

Johdatus Shibariin – Tammi/Helmi 2023

Johdatus Shibariin - työpajasarja alkaa tammikuussa 2023

Tammikuussa aloitetaan yhden kierroksen viisaampana uusi hieman hienosäädetty ja paranneltu Shibarin saloihin opastava työpajasarja. Edellinen kierros sisälsi loppuun myytyjä iltoja ja nyt siis matalalla kynnyksellä korvamerkintää kalenteriin ja mukaan! 

Työpajarakenne ja opetuksen vaikeustaso on suunniteltu siten, että mukaan voi tulla lähtötasoon katsomatta mihin osioon tahansa. Opetukseen pääsee parhaiten kiinni pareittain ja autan tarvittaessa mielelläni sellaisen etsimisessä. Työpajoissa voi myös switchata eli vaihtaa sitojan (rigger) ja sidottavan (bottom) roolia. Motin discord serveri on myös hyvä verkostoitumispaikka paikalliseen shibariharrastajien yhteisöön.

Johdatus Shibariin 1/3
  • La 14.1.23 klo.12-16
  • 39€/osallistuja. Liput shopista.

Mistä Shibarissa on kysymys? Millaisia sitomisen tapoja, tunteita, vuorovaikutusta se voi olla? Kiinnostaako vallansiirtoon liittyvät teemat vai köysittelyn estetiikka ja kauneus? Lähdemme harjoittelemaan yksinkertaisilla sidontatekniikoilla köyden käsittelyä ja toisen ihmisen kohtaamista shibarin menetelmin. Opettelemme sidonnan peruselementtejä, solmuja ja kitkoja, sekä sitomisen dynamiikkaan liittyviä elementtejä, joiden avulla on lähdetään luomaan vuorovaikutusta sidottavan kanssa. 

Johdatus Shibariin 2/3
  • La 28.1.23 klo. 12-16
  • 39€/osallistuja. Liput shopista.

Jatkamme perustekniikoiden parissa, sekä teemme niitä hyödyntäen yhden ja kahden köyden sidontakokonaisuuksia ylä- ja alavartaloon. Pohdimme sidonnan estetiikkaa, sekä millaisia tunteita ja sensaatioita erilaiset sitomisen tavat herättävät. Hiomme köyden käsittelyä erilaisia kitkoja sisältäviä sidontakokonaisuuksia tekemällä saadaksemme sitomisesta vaivatonta ja kontrolloitua.

Johdatus Shibariin 3/3
  • Pe 10.2 klo. 18-21.
  • 39€/osallistuja. Liput shopista

Tutkimme kuinka köysikireys, sidontanopeus ja tempovaihtelut, kehonhallinta, sekä erilaisten kehon asentojen psykologia luovat sitomisen kautta käytävää keskustelua.

Kiinnitämme huomiota sidontakontrolliin ja haemme sitomiseen luovaa spontaaniutta, jolloin voimme myös mukautua sitomisessamme paremmin sidottavan reaktioihin.

Tutustumme Yukimu Harukin erotisismista ja syvästä kommunikaatiosta ammentavaan sidontatyyliin.

“You should wait until you catch her reaction (weight) on the rope, before you go to the next step. Otherwise, your rope won't fit on her body (or her heart).” - Yukimura Haruki

Johdatus Shibariin - iltatapahtuma
  • Pe 10.2 klo. 21-X
  • Ilmainen Johdatus Shibariin -tyäpajasarjan osallistujille.
  • Muut 15€. Liput.

Viimeisestä työpajasta jatketaan soljuvasti vapaamuotoiseen iltaohjelmaan, johon ovat tervetulleita kaikki jakson alkeistyöpajoihin osallistuneet.

Keskustellaan pienen naposteltavan äärellä(ja nyyttäriperiaatteella) shibarista, sidontasessioihin valmistautumisesta ja neuvottelemisesta, sidontaturvallisuudesta ja vapaamuotoisesti kaikesta mieleen tulevasta. Mukana vierailevia shibariaktiiveja kertomassa omasta polustaan sidonnan parissa.

Illassa sidontaesitys, sidontasalit vapaasti käytettävissä omille harjoituksille ja sessioille, sekä musaa niin myöhään kuin porukkaa tanssituttaa.

Tervetuloa mukaan!

Posted in Shibari, Workshops